Ποιός είμαι

Charis Lazanis

lazanis 2Γεννήθηκα στις 6 Φεβρουαρίου 1985 στην πόλη των Ιωαννίνων. Φοίτησα στο 10ο Γυμνάσιο της πόλης και το 2002 τελείωσα το Παλλάδιο Λύκειο. Μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων πέρασα στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου ενώ το 2006 πέρασα μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ. Σε όλα μου τα φοιτητικά χρόνια ήμουν υπότροφος του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, συμμετείχα ενεργά στα φοιτητικά δρώμενα, τόσο ως ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου Πανεπιστημίου όπου και  συμμετείχα στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, όσο και στη Νεολαία της ΝΔ, Ο.Ν.ΝΕ.Δ. όπου διατέλεσα μέλος της κεντρικής της επιτροπής 2009-2012.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια εργάζομαι, έχοντας απασχοληθεί το περισσότερο διάστημα σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.
 Το 2011 εγγράφομαι στο Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, όπου μέχρι και σήμερα ασκώ μάχιμη δικηγορία.
Το 2013 εκλέχθηκα Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ιωαννίνων.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2015 παίρνω το βάπτισμα του πυρός, παίρνοντας μέρος ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ιωαννίνων, λαμβάνοντας 2.800 σταυρούς
Τέλος συμμετείχα στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ιωαννίνων , στην λίστα έχοντας καταλάβει την 5η θέση.
Είμαι παντρεμένος με την Άννα Τσουμάνη του Άρη, Πολιτικό Μηχανικό Ε.Μ.Π. www.annatsoumani.gr